Een muziekopleiding bij St. Servaes  iets voor jou?

"Dat klinkt als muziek in de oren" wordt vaak gebruikt als iemand iets leuks te horen krijgt. En zo is het ook.  Muziek is heel leuk!
Veel mensen luisteren graag naar muziek, maar muziek maken is misschien nog wel leuker. Eerst alleen met je muziekleraar en al heel snel in een groepje, samen muziek maken, dan wordt het echt mooi.

Is dat iets voor jou? Grote kans van wel, want veel jongens en meisjes gingen jou al voor. Zij krijgen elke week op een leuke en ontspannen manier les van een van de muziekdocenten.
Ga je een blaasinstrument spelen dan krijg je les van een van de docenten van het MIK. Zij verzorgen les op de locatie CC Servaes in Dinther. Wanneer je met slagwerk aan de slag gaat krijg je les van slagwerkinstructeur Tonn van de Veerdonk van "Rhythm Impact" in het Sociaal Cultureel Centrum in Dinther.

Leuk en ontspannen, dat wel, maar er moet ook thuis geoefend worden!
Uiteindelijk gaat het erom dat je mee mag en kunt spelen in het grote Harmonie-orkest of in de A-selectie van de slagwerkgroep van Sint Servaes. Iedereen die al bij Sint Servaes zit, vindt het leuk dat jij er ook bijkomt. Daarom bieden wij jou de volgende mogelijkheden:
1. Gezellig muziek maken met veel jongens en meisjes van ongeveer jouw leeftijd, vanaf 7 jaar.
2. Een muziekinstrument te leen als je dat wilt, maar een eigen instrument mag natuurlijk ook.
3. Wekelijks een muziekles van 20 minuten.
4. Na een jaar les speel je mee in het opstap-orkest, waarin je elke twee weken met een kleine groep leert     samen te spelen.
5. Slagwerk-leerlingen gaan na ongeveer twee jaar naar de B-selectie van de Slagwerkgroep, waar elke week wordt samengespeeld en af en toe ook opgetreden wordt voor echt publiek.
6. Na ongeveer drie jaar les ga je naar het Opleidingsorkest, wat elke week repeteert. Zij hebben regelmatig een optreden, waarin ze hun muzikale vorderingen voor een klein publiek tonen.
7. Na ongeveer vijf jaar en het behalen van het B-diploma les sluit je je aan bij het grote Harmonieorkest of de A-selectie van de Slagwerkgroep. Naast wekelijkse repetities zijn er ook regelmatig concerten en concoursen voor een groot publiek.
Voor leerlingen op fluit, fagot en hobo geldt dat zij de intentie moeten hebben om door te gaan voor het C-diploma.
8. Elk jaar worden speciaal voor de jeugd enkele leuke en gezellige activiteiten georganiseerd.

Heb je belangstelling voor de opleiding en het meespelen in de Harmonie of wil je meer weten, neem dan contact op met Loes Vermeltfoort, tel. 0628727366,of mail naar opleiding@st-servaes.nl. Voor het slagwerk kun je contact opnemen met Fred Verkuijlen, tel. 0413-292899.
Zij kunnen je alles vertellen, ook wat de kosten hiervan zijn, en welke instrumenten we beschikbaar hebben.


Je bent in ieder geval van harte welkom!
Picturebox
 

Hieronder vindt u het inschrijfformulier.
U kunt het formulier op uw computer invullen, daarna afdrukken, ondertekenen en inleveren bij uw contactpersoon.


Inschrijfformulier
Informatieboekje

Infoboekje